Cinci lucruri care îmi place să trăiesc cu un câine de vârstă mijlocie

Aceul meu are 8 ani. Bănuiesc că asta îl face senior, dar prefer „vârsta mijlocie”.

Cea mai mare parte a informațiilor disponibile pe câini sunt despre adoptarea unui cățeluș sau a unui câine tânăr, ceea ce este minunat, dar ce se întâmplă cu câinii de vârstă mijlocie, mai în vârstă?

Există atât de mulți câini de adăpost de toate vârstele care așteaptă să fie adoptați. Mulți dintre ei au trecut cu mult „stadiul obraznic” și pot avea chiar ani de antrenament.

Următoarele sunt câteva motive pentru care îmi place câinele meu de vârstă mijlocie. Dacă ați trăit vreodată cu un câine de vârstă mijlocie, sunt sigur că puteți adăuga câteva idei suplimentare în comentarii.

1. El este mai leneș ca niciodată (așa sunt eu).

Ace a fost întotdeauna un câine cu energie medie până la mediu. El a fost un câine de apartament perfect de -a lungul anilor, dar apreciez calmul său general și mai mult acum.

Sigur, este plăcut să ieșiți pentru o plimbare lungă și facem asta destul de des. Doar că apreciez cum nu trebuie să alerg cu câinele meu timp de o oră în fiecare dimineață și este bine cu asta. Îi place să doarmă. Îi place să ia naps. Nu -i deranjează dacă petrecem un weekend întreg acasă urmărind un sezon întreg de Case of Cards.

2. Câinele meu de vârstă mijlocie a văzut totul înainte.

În ultimii șapte ani, mi -am dus câinele în nenumărate locuri noi. A întâlnit zeci de alți câini, dacă nu chiar sute. El a trăit cu mai mulți câini și pisici adoptive. A plecat în excursii de camping și drumuri și a avut ocazia să întâlnească o mare varietate de oameni noi.

Desigur, acest lucru este posibil, deoarece ACE este un tip natural, prietenos, prietenos. Dar îmi place că, pentru că am reușit să -l iau de -a lungul anilor, nu -l înfrânge acum dacă vizităm o nouă cafenea sau mergem într -o zonă nouă. Oricum merge cu fluxul, oricum!

[QUOTE_CENTER] ”Nu -l păcălește acum dacă vizităm o nouă cafenea sau mergem într -o zonă nouă.” [/QUOTE_CENTER]

3. El a scăzut antrenamentul.

Sigur, eu sunt tipul de persoană care va fi întotdeauna să -mi antreneze câinele, dar este plăcut că Ace știe și se supune (de obicei) elementele de bază precum așezarea, jos, stau, vin și călcâi. Acest lucru îmi permite să fac mai mult ca niciodată cu câinele meu.

4. Câinele meu de vârstă mijlocie nu intră în lucruri.

Zilele au dispărut în care câinele meu ar putea mesteca sau smulge ceva care nu este al lui. Recent, eram pe punctul de a scoate gunoiul înainte de a pleca, iar soțul meu a întrebat de ce mă deranjează. „Ei bine, nu vreau ca Ace să intre în ea”, am spus. Și atunci amândoi a trebuit să zâmbim pentru că știam că câinele nostru nu va lua în considerare niciodată să facă așa ceva.

Nu mai trebuie să „dovedește cu câinele” apartamentului. Și nu este nevoie de o caniță. Cred că există literalmente o șansă zero la sută ca ace să mestece o pantof sau o carte sau un gadget scump. A fost o poveste diferită acum șapte ani.

5. Ne cunoaștem bine.

Simt că pot prezice toate acțiunile câinelui meu și știu că face același lucru cu mine. Am ajuns la un punct confortabil în care viața noastră este previzibilă, dar, desigur, câinele meu este dispus să plece sau să plece pentru o aventură de drumeție în impulsul momentului.

Doar că nu există niciun stres care să nu -și facă griji cu privire la modul în care Aceul ar putea acționa sau ce ar putea face. Știu exact ce va face. Acest lucru nu înseamnă că este perfect. Este doar previzibil. Da, va plânge în mașină. Da, încearcă să facă pipi pe flori în ghiveci. Da, își înfige apa și apoi se aruncă de mai multe ori pe săptămână.

Dar știu aceste lucruri și mă pregătesc pentru aceste lucruri.

Tu ce mai faci? Ce îți place la câinele tău „de vârstă mijlocie”?

Obțineți buletinul informativ al acestui mutt în căsuța de e -mail: