Știri importante pentru animale de companie de familie folosind Sentinel, Interceptor, Program, Clomicalm sau Deramaxx

Addthis Sharing ButtonsShare la FacebookFaceBookFaceBookShare la TwittertwittertwitterShare la PinterestpinterestPinterestshare la MoreAddHismore1

Novartis a oprit recent producția următoarelor produse: Sentinel, Interceptor, Program, ClomicalM și Deramaxx. Având în vedere că aceste produse pot fi reduse până când producătorul reia producția, proprietarii de animale de companie trebuie să înceapă să treacă peste medicamente alternative adecvate cu medicul veterinar.

Pentru prevenirea viermilor inimii, produsele alternative, inclusiv oral Heartgard Plus și Revoluția topică pot fi discutate cu medicul veterinar. Topical Frontline Plus și Advantage II sunt, de asemenea, produse topice de primă linie excepționale eficiente pentru controlul de purici și căpușe în locul programului. Clomicalm este un medicament comportamental prescris frecvent în medicina veterinară; Cu toate acestea, există și alte alternative, inclusiv Prozac și Amitriptyline, care pot fi discutate ca opțiuni cu medicul veterinar. Clomipramina, versiunea generică a ClomicalM, este încă disponibilă. În cele din urmă, alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene, cum ar fi Rimadil sau Metacam, pot fi utilizate în locul deramaxxului, în funcție de situația științifică.