Boala gastrointestinală emergentă la pisici

Addthis Sharing Buttonsshare la FacebookFaceBookFaceBookShare la TwittertwittertwitterShare la PinterestpinterestPinterestshare la MoreAddhismore6

Cel mai tipic diagnostic furnizat pisicilor cu simptome digestive cronice se numește de obicei boală inflamatorie a intestinului. Această boală emergentă a fost determinată progresiv cu lucrări mai complete GI. Simptomele pot varia enorm între pisici includ totuși orice tip de combinație sau una dintre următoarele: modificări în apetit mai mult sau mai puțin; Vărsături intermitente sau cronice, uneori, învinovățite în mod necorespunzător pe mingile de păr, precum și pot fi sau nu asociate cu mâncarea; diaree intermitentă sau cronică cu un caracter divers, în funcție de faptul dacă tractul digestiv superior sau inferior este inflamat; În cele din urmă, pierderea în greutate este de obicei observată.

Deoarece această afecțiune este mai tipică la vârsta mijlocie pentru pisicile mai în vârstă, este important să existe un antrenament medical total la veterinar, inclusiv studii terapeutice de viermi pentru paraziți emergenți precum Giardia sau Trichomonas, (chiar dacă nu sunt determinați paraziți pe probe de scaun), în În plus la terapia cu antibiotice intestinale cu medicamente cu prescripție medicală precum metronidazol sau ranitizol.

Atunci când astfel de simptome digestive sunt cronice, ar trebui să se facă un antrenament complet GI, inclusiv CBC/Chimie/Profile de sânge tiroidiene, pe lângă analiza urinei, precum și imagistica tractului digestiv cu raze X de rutină, ultrasunete, precum și în cele din urmă, dacă este necesar Pentru diagnostic concludent, o biopsie intestinală prin endoscop, laparoscop sau la intervenție chirurgicală. cu condiția ca identificarea recentă a ficatului felin, precum și a bolii pancreatitice, acum recunoscute ca pancreatită, precum și hepatită la nivel scăzut, testele de sânge pancreatice cu teste precum un test TLI sau PLI sunt de obicei utile. Acest trio de afecțiuni se observă în mod obișnuit, inclusiv intestinele, ficatul, precum și pancreasul, precum și a fost creată triadită de către gastroenterologi veterinari.

O parte frecvent uitată a terapiei pentru boala inflamatorie a intestinului inflamator sau triadita este manipularea dietetică care utilizează un plan de dietă de eliminare a proteinelor de carte sau un plan de dietă proteică hidrolizată timp de 4-6 săptămâni, care în mod normal este cel mai bun sfătuit de medicul veterinar. Multe pisici se vor îmbunătăți doar la modificările dietetice în mod obișnuit într -o săptămână. Cu toate acestea, dacă nu există modificări pozitive după câteva săptămâni, atunci cu siguranță încercări de antibiotice cu câteva dintre medicamentele menționate mai sus sau pulberea de antibiotice Tylan și/sau terapii imunitare mai puternice cu medicamente cu prescripție medicală precum prednison, azatioprină sau clorambucil sunt uneori nevoie. Adăugarea de fibre solubile la planul de dietă, cum ar fi vetazilul, pe lângă acizii grași omega 3, cum ar fi bine sau lipsa de legătură pentru pisici poate ajuta și în procesul de digestie. Enzimele, precum și probiotice precum enzimele naturevet, precum și probiotice pot ajuta în mod obișnuit și în gestionarea acestei afecțiuni cronice.

Sănătate de sănătate felină