Locuind cu o pisică diabetică

Post de Nicole Etolen

A trăi cu o pisică diabetică nu este atât de provocator pe cât sună. Da, pisica ta va avea nevoie de unele schimbări de stil de viață și, da, va trebui să dedici un pic mai mult timp pentru îngrijirea ei decât obișnuiai, dar, în general, nu există niciun motiv să intri în panică. Citiți mai departe pentru a afla la ce să vă așteptați și cum să vă faceți atât viața, cât și cea a pisicii dvs. mult mai ușoare și mult mai confortabile.

Ce este diabetul la pisici?

Mecanica generală a diabetului la pisici nu este mult diferită decât este la om. În termeni foarte de bază, diabetul se întâmplă atunci când organismul nu produce suficientă insulină, sau insulina existentă nu funcționează corespunzător pentru a ieși zahărul din sânge și în celule, unde este necesar pentru a ajuta la producerea de energie.

Într -un sistem echilibrat, dacă un corp ia mult mai mult zahăr decât are nevoie celulele, rinichii pur și simplu filtrează excesul prin urină. Cu diabetul, cu toate acestea, există prea mult zahăr pentru a filtra. Rinichii devin copleșiți și zahărul rămâne în sânge.

Există o diferență majoră între un om diabetic și o pisică diabetică: pisicile pot intra în remisiune atunci când boala este prinsă suficient de devreme.

Ca exemplu, una dintre pisicile mele a fost diagnosticată cu diabet când avea aproximativ 13 ani. După doar câteva luni de tratament, a intrat în remisiune completă. A trăit să -și vadă 21 de ani de naștere fără să mai aibă nevoie de o altă doză de insulină.

La ce să te aștepți când trăiești cu o pisică diabetică

După ce ați discutat despre opțiunile de tratament cu veterinarul dvs. și ați luat o decizie împreună ce tip de insulină să utilizați, trăirea cu o pisică diabetică înseamnă să stabiliți o rutină solidă și să vă respectați. Să ne uităm la o zi normală cu pisica dvs., apoi vom trece peste câteva idei pentru a le îngriji mai ușor.

În timp ce fiecare caz este diferit, o zi normală poate include:

Verificând nivelul de zahăr din sânge al pisicii tale, înțepându -și urechea și colectând sângele pe benzi de testare pentru un monitor al glicemiei.

Pregătirea și administrarea injecțiilor de insulină regulate într-un program recomandat de veterinari.

Monitorizarea pisicii dvs. pentru semne de prăbușire a zahărului din sânge și reacționând rapid pentru a obține nivelul de zahăr.

Verificarea glicemiei pisicii tale

Verificarea nivelului de zahăr din sânge este, de departe, cea mai grea parte a vieții cu o pisică diabetică. Între idiosincrasiile de monitorizare a glucozei și o pisică care alergă sub pat când te vede venind cu un prosop și o bandă de testare, se așteaptă să petreacă mult mai mult timp pentru această sarcină decât toate celelalte combinate.

În timp ce veterinarul dvs. vă poate (și ar trebui) să vă ofere instrucțiuni foarte sigure cu privire la utilizarea lancetelor și monitoarelor pentru a testa glicemia pisicii dvs., există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a face ca sarcina să fie un frigider mai puțin descurajant.

Configurați toate proviziile înainte de a obține pisica. În esență, este imposibil de ținut pe o pisică înfiorătoare în timp ce deschideți lancetul și configurați monitorul.

Spălați -vă mâinile și curățați urechea pisicii cu o bilă de bumbac scufundată în apă caldă

Încălziți ușor urechea pentru a stimula fluxul de sânge. În timp ce puteți freca doar urechea pisicii între degete, metoda de șosetă caldă de orez funcționează mai bine. Doar umpleți un șoset cu orez și încălziți -l pentru câteva secunde în cuptorul cu microunde. Vrei să fie cald, nu fierbinte. Țineți -o împotriva urechii pisicii dvs. timp de câteva secunde.

Țineți o lanternă lângă spatele urechilor pisicii dvs. pentru a lumina venele și capilarele (fie vor funcționa pentru obținerea de sânge). Este posibil să fie nevoie să solicitați ajutor cu acest pas, având în vedere că este greu să țineți o pisică, o lanternă și o lance.

Urmați indicațiile veterinarului dvs. pentru a străpunge urechea pisicii dvs. și pentru a colecta o probă de sânge.

Introduceți foarte rapid banda de testare în monitor. Nu eliberați încă pisica. Continuați să stimulați urechea pentru a menține sângele care curge.

Dacă totul merge conform planului, veți primi o citire cu zahărul din sânge al pisicii. Acum puteți șterge urechea pisicii dvs. și lăsați -l să plece.

Sună ușor, dar lucrurile se descurcă adesea în timpul celui de -al 6 -lea pas. Chiar și cel mai scump și avansat monitor de glucoză din punct de vedere tehnologic poate (și de multe ori o va reveni) cu un cod de eroare la prima încercare. De obicei, este un caz de a nu avea suficient sânge pe bandă. Dacă ați lansat deja pisica dvs., va trebui să repetați pașii 3-6 din nou.

Administrarea injecțiilor de insulină

Veterinarul dvs. vă va oferi instrucțiuni aprofundate cu privire la administrarea insulinei și trebuie să le urmați până la un T. Puneți o mulțime de întrebări, luați note și cereți o copie scrisă a instrucțiunilor. În timp ce oferirea de injecții de insulină este o bucată de tort în comparație cu testarea glicemiei, există zero spațiu de pericol pentru greșeli când vine timpul să măsoare medicamentele. Chiar și cel mai mic IOTA prea mult poate provoca prăbușiri periculoase de glicemie.

Manipularea prăbușirilor de zahăr la pisici

În timp ce verificați glicemia și administrarea insulinei sunt destul de simple și ușor de înțeles, gestionarea prăbușirilor de zahăr confundă o mulțime de părinți de pisici. La urma urmei, diabetul este cauzat de prea mult glicemie, deci cum poate fi prea puțin o problemă?

La fel ca propriul tău corpnullnull