Intoxicații Xylitol la câini

Addthis Sharing ButtonsShare la FacebookFaceBookFaceBookShare la TwittertwittertwitterShare la PinterestpinterestPinterestshare la MoreAddHismore9

Un aditiv descoperit în numeroase medicamente pentru animale de companie ca îndulcitor sintetic, înțeles ca xilitol, a obținut recent un mare interes. În timp ce acest compus de alcool de zahăr este de obicei adăugat la alimente umane, cum ar fi gumă, bomboane sau dulciuri ca înlocuire a zahărului, ingestia de către câini poate duce la toxicitate uneori în 30-60 de minute.

Acest compus declanșează un impact asemănător insulinei asupra organismului, ceea ce duce la un nivel scăzut de zahăr din sânge, precum și la potasiu. Indicațiile pot include vărsături, slăbiciune, depresie, precum și wobbliness. Dacă bănuiți că canina dvs. a consumat neintenționat xilitol, este cel mai bun să apelați la un centru veterinar de urgență, precum și să analizați animalul dvs. de companie cât mai curând posibil.

În timp ce uneori vărsăturile pot fi induse la casă cu peroxid de hidrogen, alte situații vor necesita lichide IV, precum și alte îngrijiri de susținere la clinica veterinară. Acum că acest impact a fost documentat, numeroși producători de medicamente pentru animale de companie, precum și suplimente elimină acest aditiv din produsele lor, precum și aruncă o privire asupra altor îndulcitori alternativi.