Îi înveți caninul să nu vină când sună?

Mama mea și cu mine mergeam pe câini când am fost abordați de doi câini off-lesa care s-au dezlănțuit.

Acest lucru a fost în Wisconsinul rural, unde este destul de comun să vezi câini off-lesa.

Acești doi au fost atât de fericiți! Curse, zâmbind, învârtindu -și cozile, sprintând și aruncând ca câini încântați.

Se bucurau de liberul lor!

Apoi, proprietarul lor a venit rătăcind pe o alee, strigând la ei să se întoarcă. Chiar ne -am întors și ne -am îndreptat spre el, astfel încât câinii să ne urmeze.

Nu era fericit. El și -a apucat gulerele și le -a pornit spre stiloul lor.

În timp ce mergeam mai departe, am auzit câinii urlând de mai multe ori.

A fost un sunet deranjant și mi -a dat un sentiment rău.

Desigur, habar nu am dacă bărbatul s -a ocupat de câini aproximativ. Câinii probabil că țipă că nu doreau să fie în stiloul lor.

Totuși, experiența m -a determinat să mă gândesc la învățarea câinilor să vină la chemarea și câți dintre noi facem o mulțime de greșeli stupide.

Greșeli pe care oamenii le fac atunci când își sună câinii

1. Venind atunci când este chemat ar trebui să fie mereu îmbucurător pentru câine, nu neplăcut. (Nu -ți suni caninul înainte de a -l îmbrăca sau înainte de a -și tăia unghiile, nu -i așa?)

2. Ar trebui să ne numim câinii doar atunci când suntem 99 la sută siguri că se vor supune. În caz contrar, îi învățăm să vină atunci când sunt chemați este opțional. (Dacă știți că caninul dvs. nu va veni, trebuie să -l luați.)

3. Ar trebui să ne chemăm câinii doar o singură dată, nu de doi, trei, de patru sau cinci ori. În caz contrar, îi învățăm să aștepte a cincea sau a șasea comandă.

4. Trebuie să ne amintim să ne recompensăm câinii atunci când ne supun cumpărării pentru a consolida un comportament bun și a crește posibilitatea acestora când vor veni atunci când sunt chemați data viitoare.

5. Nu ar trebui să ne pedepsim niciodată câinii pentru că a fugit. Oricât de greu nu este să devenim frustrați uneori, trebuie doar să respirăm adânc și să le evităm să fugă din nou în viitor.

Ce să nu faci atunci când îți suni câinele

Iată câteva exemple de momentul în care nu vă sunați câinele:

Sunându -ți caninul înainte de a -l pune undeva, el nu vrea să meargă. În unele cazuri, îmi sun caninul înainte de a -l pune în dormitorul nostru suplimentar pentru noapte. Nu vrea să intre acolo; Vrea să fie în dormitorul nostru cu noi. În loc să -l sun, ar trebui să mă duc să -l iau și să -l ghidez ușor în dormitorul de rezervă pentru un tratament.

Sunându -ți caninul înainte de a -i „răsplăti” cu ceva ce nu -i place. Cunosc pe cineva care îi sună câinii înainte de a -i ridica, de care acești câini nu se bucură. Câinii merg oricum la el, pentru că sunt câini atât de buni, dar limbajul lor corporal spune că nu le place ceea ce se întâmplă. Uneori, ei fug și se prefac că nu -l aud.

Apelându -ți caninul înainte de a încheia distracția, ca înainte de a părăsi parcul canin sau înainte de a te îndrepta înăuntru din curte. În loc să -ți suni câinele, du -te să -l ia. Sau, asigurați -vă că îl răsplătiți cu un tratament sau o jucărie extrem de apreciată.

Dar nu ar trebui să vă asculte întotdeauna canina dvs., indiferent de ce?

În mod ideal, da.

De aceea „Vino!” ar trebui să fie folosit doar atunci când știi că canina ta va asculta.

Practicați în zone controlate, cum ar fi în casă, într -o zonă împrejmuită sau în timp ce canina dvs. este pe un avantaj lung. Cu timpul și succesul, ar trebui să creșteți încet provocarea.

Sunt sigur că numeroase dintre voi pot exersa „să vină” cu succes cu canina ta din lesă și chiar cu distrageri pe măsură ce termin cu Ace. Actualizare 2018: Ace a murit.

Stabilirea caninului pentru succes, a spune că comanda o singură dată și apoi îmbucură -l cu mâncare extrem de apreciată pentru ascultare este cea mai bună modalitate de a consolida rechemarea. Faceți -l un joc distractiv, așa că, în ceea ce vă privește, este mult mai bun decât să adulmecați acel copac sau să urmăriți acel alt câine.

Apoi, dacă se întâmplă o urgență și ar trebui să aveți o șansă prin care vă sună caninul pentru a -l păstra în siguranță, sperăm că se va supune pentru că venirea când a fost chemată a fost consolidată de nenumărate ori.

Venind la tine cel mai bun în deplasare ar trebui să fie întotdeauna distractiv și pozitiv pentru câinele tău.

Cu câinele meu, încerc să fac un joc din el, oferindu -i tot felul de laude și jucând Tug sau lăsându -l să mă alunge.

Și doar așa sunt clar, am, de asemenea, norocul să am un canin care dorește în mod natural să se apropie și sunt recunoscător pentru asta. Unii câini sunt mult, mult mai provocatori decât Ace și, probabil, nici măcar nu ar trebui să fie în afara lesei.

Nu uitați recompensele alimentare

În cele din urmă, nu subestimați valoarea chiftelelor reale, a bucăților de câini calzi, a bucăților de pui etc.

Unii oameni spun că câinii lor nu sunt foarte motivați de alimente, dar mulți oameni nu lucrează la antrenamentele cu un hamburger real în buzunare.

Dacă oferiți caninului dvs. un adevărat chiftele de fiecare dată când vine atunci când este sunat, nu credeți că va avea un G destulood reaminti?

Nu este o glumă. Acesta este unul dintre sfaturile mele de pregătire de top.

Acum, gândindu -se la omul de la începutul acestei postări … câinii lui erau atât de mulțumiți să fie liberi. Nu este de mirare că nu au vrut să vină când au sunat. Pur și simplu i -a întors la stiloul lor.

Dacă scoateți ceva din această postare, acesta este:

Venirea la tine ar trebui să fii întotdeauna mult mai îmbucurător pentru caninul tău decât nu.

Acum vreau să aud de la tine.

Care sunt sugestiile dvs. de top pentru ca un canin să vină atunci când este sunat?