Locație contagioasă – Câini oglindesc exact cum se simt proprietarii lor

Addthis Share Buttonsshare la FacebookFaceBookFaceBookShare la TwittertwittertwitterShare la PinterestPinterestSterestshare la MoreAddHismore5

Cu câteva săptămâni în urmă, am intervievat cunoscutul campion Iditarod de 6 ori, Lance Mackey-da, a fost complet mișto! – Pentru noua mea carte, cancerul tău, precum și câinele tău. El a vorbit despre exact cum este esențial pentru el să păstreze o mentalitate pozitivă, deoarece câinii săi respectă conducerea sa. Așadar, dacă dorește ca câinii săi să se descurce bine, trebuie să se asigure că rămâne concentrat, precum și optimist. Când este descurajat, frustrat sau supărat, aceasta modifică obiceiurile câinilor săi în acea zi.

Lance a descoperit cu siguranță foarte mult din deceniile sale de pregătire canină, precum și cercetătorii dovedesc că are dreptate. Studiul de cercetare a arătat că câinii oglindesc exact cum se simt oamenii lor urmărind comportamentul căscat:

Un studiu de cercetare din 2008 publicat în revista Biology Letters a descoperit că văzând un căscat uman a dus la căsnirea în 21 din 29 de câini evaluați. În acest studiu, un străin complet numit câinele, s -a asigurat că are atenția câinelui, precum și apoi a falsificat un căscat.

Un al doilea studiu de cercetare care testează 15 câini publicate în revista Animal Cognition în 2009 a contrastat cu acest studiu anterior. Acest al doilea studiu de cercetare a avut 15 câini care au observat casete video care arată oamenii căscând, mai degrabă decât să pună câini în contact cu oamenii reali. În acest studiu, doar un videoclip cu un om căscat nu a dus la câini că s -au căscat.

Un nou studiu de cercetare de la Dr. Karine Silva de la Universitatea din Porto din Portugalia înregistrată, căscat pare făcut de proprietarii a 29 de câini. De asemenea, câinii au ascultat pare de alți oameni care nu au fost proprietarii lor. În acest studiu, un canin a fost de cinci ori mai probabil să se târască când proprietarul său a căscat în comparație cu când canina a auzit un străin complet căscând.

Aceste studii ne arată mult mai mult decât doar căscatul uman poate fi contagios pentru câini. Cercetătorii au sugerat că, de asemenea, susțin ceea ce proprietarii canini știu deja – câinii noștri vor ridica, precum și vor arăta exact cum ne simțim. Așadar, atunci când suntem mulțumiți, precum și energici, câinii noștri vor fi probabil pregătiți pentru un joc de preluare sau un romp în pădure. De asemenea, atunci când suntem nefericiți, precum și mizerabili, câinii noștri vor rămâne în liniște de partea noastră oferind confort.

Așadar, data viitoare când îi spui unui prieten, „Canina mea mă înțelege cu adevărat”, precum și să primești înapoi un aspect sceptic, acum vei avea știință pentru a arăta că ai dreptate.

comportament canin