7 Sfaturi simple de curățare a casei pentru părinții feline

Publicare de oaspeți de James Hall

Studiile au arătat că împărtășirea vieții cu o felină reduce stresul, consolidează sistemul imunitar, precum și scade pericolul accidentului vascular cerebral. Pentru majoritatea dintre noi, aceste beneficii mai mult decât cuprind pentru pisicile casnice suplimentare ne pot provoca. Adevărul este că pisicile au o aprovizionare aparent nesfârșită de păr pentru a se răspândi în jurul mobilierului, covoarelor, precum și paturile. La fel de bine, desigur, există cutia de gunoi. Păstrarea unei case curate, precum și fără mirosuri poate părea uneori o sarcină imposibilă.

Cu toate acestea, nu este necesar să fie această metodă! Cele șapte sfaturi de mai jos pot face curățarea unei case cu o felină mai rapidă, mai ușoară, precum și mai eficientă.

1. Înlocuiți rolele de scame cu mănuși de cauciuc

Rolele de scame sunt frecvent un instrument important pentru părinții animalelor de companie. Sunt fantastice pentru a scăpa de păr de pe mobilier sau scări – mai ales dacă vidul tău nu este la fel de mult ca sarcina. Cu toate acestea, dacă doriți să economisiți bani, o alegere mai ieftină este să utilizați o pereche de mănuși de cauciuc. Cauciucul oferă o taxă statică care atrage părul felin pe covoare, precum și canapele, așa că trebuie doar să îți dai mâna pe suprafață pentru a elimina părul. Mănușile sunt, de asemenea, reutilizabile după o spălare rapidă.

2. Scapă de mirosurile cu bicarbonat de sodiu

Dacă un petic de covor este decolorat sau a absorbit un miros slab, încercați să îl eliminați cu bicarbonat de sodiu înainte de a costa bani pe un produs de curățare costisitor. Soda de coacere este surprinzător de eficientă la luarea mirosurilor, așa că trebuie doar să o răspândiți pe zona afectată, precum și să o lăsați pentru o perioadă scurtă de timp. După aspirația de sodiu, majoritatea mirosurilor vor fi eliminate – sau cel puțin reduse.

Este important de menționat că cantități mari de bicarbonat de sodiu pot fi toxice pentru pisici, deoarece poate avea impact asupra echilibrului electrolitului pisicii. Este puțin probabil ca felina ta să mănânce o cantitate mare de bicarbonat de sodiu pentru a cauza orice tip de probleme, deci aceasta nu va fi o problemă dacă stropiți o cantitate mică pe covor sau canapea, cu toate acestea, asigurați -vă că cutia este păstrată acolo unde Felina nu poate ajunge la ea. Dacă veți utiliza această tactică pe o zonă mare de covor, păstrați -vă felina în afara spațiului până când veți fi aspirat.

3. vid la fiecare 3-5 zile

Aspirarea casei cu un produs de curățare puternic este una dintre cele mai bune metode pentru a menține părul felin sub control. Este o corvoadă consumatoare de timp, cu toate acestea, poate opri dezvoltarea mirosurilor. În timp ce mulți oameni sugerează aspirația atunci când o săptămână, îi sfătuiesc frecvent pe proprietarii de animale de companie să vid la fiecare 3-5 zile. Acest lucru menține părul sub gestionarea, precum și evită să ajungă la sol în fibre de covoare.

Pe o notă laterală, dacă experimentați din alergii – sau pur și simplu nu vă bucurați de mirosul „Musty” după aspirație – gândiți -vă să cumpărați un vid cu un filtru HEPA. Aceste filtre sunt mult mai eficiente la prevenirea prafului, precum și pentru a scăpa în aer.

4. Curățați -vă felina frecvent
Periajul felinei tale des – la fel de des ca atunci când o zi – poate face o diferență uriașă pentru cantitatea de păr din casa ta. Periajul de zi cu zi elimină părul mort, precum și picătura care altfel s -ar termina pe canapele sau covoarele tale.

5. Obțineți un vid cu o perie turbo

Majoritatea vidului contemporan au o putere de aspirație puternică, precum și pot elimina o mulțime de păr pentru animale de companie – în special cele cu o bară curată motorizată. Problema este că accesoriile de bază ale furtunului nu au o bară curată sau o metodă de agitare a fibrei materiale. Acest lucru poate face eliminarea părului din canapele, perdele, precum și scările mult mai dificile. Cea mai bună soluție este să cumpărați un vid cu o perie turbo alimentată. Aceste accesorii au o curată motorizată în miniatură pentru a săpa mai adânc în fibre, precum și pentru a elimina mai mult păr. Dacă felina ta îi place să răspândească părul peste pat sau canapele, un turbo curat este o achiziție importantă.

6. Nu reușiți să vă amintiți de praf

Aspingerea scapă de păr, precum și de murdărie pe podele, precum și de scări. Cu toate acestea, nu elimină praful care se dezvoltă pe abajururi, tablourile de bază, precum și alte zone ale casei. Din acest motiv, asigurați -vă că țineți cont de praful la fel de des ca vid. Curățarea „mică la fel de des” este mai eficientă.

De asemenea, ar trebui să ștergeți contoarele din zona de bucătărie cu apă cu săpun fierbinte sau cu o soluție de curățare pentru animale de companie înainte de gătit. Aceasta este, desigur, o metodă excelentă în general, cu toate acestea, de asemenea, nu înțelegeți niciodată când felina dvs. ar fi putut păși în cutia de gunoi înainte de a atinge o suprafață pe care o utilizați pentru prepararea alimentelor.

7. Înlocuiți covoarele cu podele sau covoare dificile

Acest vârf poate zgomot extrem, cu toate acestea covoarele sunt magneți atât pentru murdărie, cât și pentru păr. De asemenea, covoarele preiau mirosuri, precum și costisitoare de curățat profund. Înlocuirea covoarelor cu podele dificile este o metodă fantastică pentru a reduce timpul pe care îl petreceți curățarea. Multe aspiratoare descoperă că este mai ușor să eliminați părul din lemn sau laminat dificil.

De asemenea, sugerez acest sfat pentru persoanele care experimentează din alergii. Dander, precum și alți alergeni sunt prinși în covoare, precum și RELEAnull