Când a fost ultima dată când animalul dvs. de companie a avut dureri de cap?

Addthis Sharing ButtonsShare la FacebookFaceBookFaceBookShare la TwittertwittertwitterShare la PinterestpinterestPinterestshare la MoreAddhismore4

De unde știi dacă canina ta are dureri de cap? Tu nu.

Evident, animalele noastre nu se pot plânge de dureri și dureri minore sau de a face o scenă dramatică pentru a anunța toată lumea cât suferă. Dacă animalele noastre au dureri și dureri ușoare, multe dintre timpuri vor aștepta pur și simplu în tăcere. În timp ce s -ar putea să credeți că acest lucru creează un dezavantaj pentru ei, am un alt punct de vedere. Există o afecțiune separată care se dezvoltă atunci când acordăm medicamente pentru fiecare mică problemă și este numită peste medicamente. Cu alte cuvinte, încercăm să rezolvăm o problemă și de nenumărate ori o provocăm pe alta.

Iată câteva medicamente comune care, deși pot fi de ajutor pentru tratarea durerilor ușoare, au potențialul de a provoca probleme majore, chiar și în doze mici:

Acetaminofen chiar și o doză mică poate fi fatală pentru pisica ta!
Acetaminofen (de exemplu, Tylenol, printre altele) este prescris de obicei copiilor cu febră și adulților cu durere. De asemenea, se observă în numeroase produse combinate, cum ar fi Vicodin și Tylenol w/codeine. Numeroase tuse și medicamente reci, cum ar fi Nyquil și Dayquil, includ, de asemenea, acetaminofen. Lista produselor care includ acetaminofen ar putea umple cu ușurință paginile unei cărți mici, motiv pentru care citirea etichetei este foarte importantă. Dacă acest medicament este dat în doze sensibile, s -a dovedit destul de sigur la om; Totuși, asta nu implică faptul că este în siguranță și în animale de companie. Numeroase pisici au intrat în insuficiență hepatică după ce au ingerat chiar și o doză foarte mică.

În 20 până la 30 de minute de la ingestie, nivelurile de acetaminofen pot fi deja măsurate în sânge și poate începe să provoace daune. Primul lucru pe care îl atacă de obicei acetaminofen este ficatul, provocând daune cuprinzătoare și, uneori, acest lucru ar putea duce la insuficiență hepatică. O altă consecință potențială este deteriorarea globulelor roșii – sângele nu mai are capacitatea de a transporta oxigen. Toate celulele din organism au nevoie de oxigen pentru a supraviețui.

Simptomele toxicității acetaminofen la animale pot include respirația rapidă, durerea de stomac, gingiile pot fi decolorate maro (celulele care nu poartă oxigen în mod corespunzător) sau albastru (alimentat inadecvat), poate exista umflarea extremităților și, în sfârșit, această toxicitate ar putea duce la rezultate în se prăbușește apoi moartea.

Dacă vă dați seama că animalul dvs. de companie tocmai a ingerat acetaminofen, inducerea vărsăturilor poate îndepărta medicamentul din stomacul animalului de companie înainte de absorbție. Apelați veterinarul imediat. Deoarece absorbția are loc atât de rapid și vărsăturile ar putea să nu fie suficient sau suficient de rapid, medicul veterinar are o varietate de opțiuni pentru a evita și mai multă absorbție (de exemplu, cărbune activat). Veterinarul animalului dvs. de companie are, de asemenea, o varietate de medicamente, cum ar fi N-acetilcisteina, care evită să se formeze și să provoace și mai multe leziuni hepatice. Medicul veterinar poate dori să facă transfuzii de sânge, să plaseze animalul de companie pe lichide intravenoase sau să ofere alte medicamente care ar putea ajuta la susținerea ficatului, cum ar fi tabletele de devamarină. Denamarina include silybinul antioxidant care s -a dovedit a îmbunătăți funcția hepatică prin creșterea nivelului de glutation. Glutationul este un antioxidant care ajută la protejarea celulelor de la toxine, cum ar fi produsele secundare ale metabolismului acetaminofenului.

Deoarece multe cazuri de toxicitate cu acetaminofen pot fi prevenibile, cea mai bună îndrumare este să vă rezisteți la copii casa dvs. și să vă plasați toate medicamentele în siguranță atât de animale, cât și de copii. Un alt mod de a evita toxicitatea este să vă asigurați că nimeni nu oferă animalului dvs. de companie niciun medicament fără să vă verificați mai întâi. Acestea fiind spuse, este esențial să știi ce poate și nu poate lua animalul tău de companie. Nu în ultimul rând, dacă animalul tău de companie intră în ceva precum acetaminofen, cel mai esențial lucru de făcut pentru sănătatea tovarășului tău iubitor este să -l duci la medicul veterinar. În cazuri de otrăvire, medicul veterinar poate fi capabil să facă unele lucruri din timp, care nu sunt disponibile mai târziu după ce a avut loc deja pagubele.

AINS (de exemplu, ibuprofen, aspirină, carprofen)
Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene sunt utilizate tot timpul de către oameni și sunt prescrise frecvent animalelor noastre de companie. Deși AINS care au fost dezvoltate mai târziu pot avea un profil de efect secundar mai puțin, folosind chiar și o doză mică la un PET sensibil și a provocat reacții majore. Aceste reacții pot fi lucruri precum sângerarea gastrointestinală, vărsăturile, insuficiența renală, bolile hepatice, vărsăturile și o multitudine de alte probleme.

Când sunt prescrise corect la PET -ul dvs., medicamente precum Rimadyl, Previcox, deramaxx, Metacam și medicamente similare pot face minuni pentru tratarea anumitor dureri și dureri majore. Aceste medicamente necesită monitorizare în mod regulat. Rețineți că aceste medicamente au efecte secundare și există un risc real dacă le utilizăm, deoarece „credem” animalul nostru de companie are o durere de cap sau alte dureri sau dureri. Chiar și la oameni au existat numeroase descoperiri recente că aceste tipuri de dCovoarele, chiar și în doze mici, pot provoca efecte secundare majore nu numai în tractul gastrointestinal, ci și în sistemul cardiovascular. Deși utilizarea acestor medicamente pare a fi omniprezentă, acestea nu sunt la fel de inofensive ca numeroasele cred.

Tramadol (efecte ale sistemului nervos central, opiacee)
Tramadolul este un medicament care este utilizat pentru dureri moderate sau chiar severe. Poate fi folosit pentru a ușura diverse cauze ale durerii, inclusiv dureri post-chirurgicale sau dureri cronice. Tramadolul poate și a fost dat ca o alternativă la animalele care nu pot lua AINS. Tramadolul blochează anumiți receptori din creier care sunt esențiali pentru transmiterea senzației de durere în întregul corp.

Deși tramadolul este utilizat frecvent în animale de companie, are un profil de efect secundar destul de cuprinzător. Acest medicament ar trebui să fie absolut administrat sub conducerea unui medic veterinar autorizat. În primul rând, acest medicament este o substanță controlată și deținerea acestuia fără rețetă este o crimă în multe locuri. În al doilea rând, fără o dozare și monitorizare corespunzătoare, tramadolul poate cauza probleme majore de sănătate. Acesta nu este un medicament care poate fi administrat doar pentru că bănuim că animalul nostru de companie are dureri.

Corticosteroizi (de exemplu, prednison, metilprednisolon)
Corticosteroizii sunt o altă clasă de medicamente care poate fi foarte utilă în scăderea durerii și a inflamației, dar pot fi, de asemenea, incredibil de dăunătoare, dacă nu sunt utilizate în mod corespunzător. Utilizarea pe termen lung a corticosteroizilor a fost implicată odată cu dezvoltarea a numeroase efecte adverse, mult mai mult decât se poate observa aici. Este important ca aceste medicamente să fie prescrise, luate și monitorizate corect.

Medicamentele notate aici sunt doar o mică parte din medicamentele utilizate pentru durere, care au potențialul de a provoca o problemă la animalele de companie. Aceasta nu este o listă all-inclusive și există numeroase altele care nu au fost discutate aici din cauza constrângerilor spațiale.

În timp ce animalele noastre nu ne pot spune că au durere, există anumite semne că proprietarul animalelor de companie ar trebui să fie conștient de faptul că indică faptul că există durere sau disconfort. De exemplu: neliniștea, dorința de relocare sau joc, pierderea poftei de mâncare sau orice schimbare a practicilor tipice ar putea indica durere. Numeroase animale chiar vocalizează faptul că au durere. Utilizarea etapelor mai sigure, cum ar fi YUCCA Intensive sau oferirea de medicamente comune, cum ar fi o îmbunătățire a comunului, a ajutat în anumite cazuri și poate fi considerată o opțiune. Aceste medicamente sunt considerate suplimente sigure și naturale care s -au arătat în numeroase cazuri pentru a scădea durerea și inflamația.

Dacă, totuși, remediile naturale fără vânzare nu funcționează și animalul dvs. de companie are încă dureri, doar medicul veterinar este în măsură să facă un diagnostic precis și să prescrieți cele mai bune medicamente pentru nevoile particulare ale propriului animal de companie. Medicul medical de companie va fi, de asemenea, într -o poziție mai bună pentru a monitoriza doza, nivelul sângelui, ficatul, rinichii și orice alt parametru care poate necesita monitorizare. Urmarea acestor orientări și a avea o relație bună cu medicul veterinar este vitală pentru sănătatea și sănătatea animalului dvs. de companie. Dacă aveți vreo întrebare legată de medicamente, farmacistul dvs. 1800PeTMEDS este de asemenea disponibil pentru a răspunde la cele pentru dvs.

Medicamente pentru animale de companie