CDC care răspunde la virusul Zika în Statele Unite; Expert să vorbească la American Veterinary Medical Association Convention

(San Antonio) 8 august 2016-întrucât numărul clienților infectați cu Zika continuă să crească în Statele Unite și în teritoriile sale, la fel și preocupările. „Suntem concentrați și sincer preocupați de posibilitatea de defecte de naștere și de avorturi greșite la bebelușii născuți din femei cu virus Zika”, a spus dr. Jennifer McQuiston. Dr. McQuiston este directorul diviziei adjuncte, agenți patogeni și patologie cu consecințe ridicate, la Centrele pentru Controlul Bolilor (CDC). Ea va prezenta, de asemenea, cele mai recente date referitoare la virusul Zika din S.U.A., la Convenția anuală a Asociației Medicale Veterinare Americane (AVMA), 5-9 august, la San Antonio.

Deși aproape toate cazurile raportate în Statele Unite continentale au fost asociate călătoriei sau la partenerii sexuali ai călătorilor, probleme suplimentare sunt acum pe radar. În Utah, un caz de infecție cu Zika a fost confirmat recent într -un contact familial și îngrijitor al unui client în vârstă care a murit infectat cu cantități unice mari de virus Zika – de mai mult de 100.000 de ori cele găsite de obicei la persoanele infectate. În plus, noi cazuri raportate recent la Miami sugerează răspândirea locală a virusului Zika de către țânțari acolo, iar femeile însărcinate sunt recomandate împotriva călătoriei în comunitatea afectată.

Virusul Zika este răspândit în principal prin mușcarea unei specii Aedes infectate de țânțar; De asemenea, poate fi transmis sexual. Boala a devenit o afecțiune notificată la nivel național în Statele Unite în ianuarie 2016. O lună mai târziu, Organizația Mondială a Sănătății a declarat virusul Zika o urgență de sănătate publică a problemei internaționale, ca reacție la grupurile de microcefalie sau dezvoltarea creierului incompletă și alte tulburări neurologice . CDC cercetează, de asemenea, dacă virusul Zika declanșează avorturi timpurii și sindromul Guillain-Barre. Acesta din urmă este o boală neobișnuită a sistemului nervos care poate provoca slăbiciune musculară, leziuni nervoase și posibilă paralizie sau moarte. Nu există vaccin sau tratament pentru virusul Zika.

Legătura Zika cu defectele de naștere este principalul impuls din spatele CDC care acordă aproape 60 de milioane de dolari în august statelor, orașelor și teritoriilor pentru a sprijini eforturile de a -i proteja pe americani de virusul Zika. Începând cu 21 iulie 2016, 433 de femei însărcinate au evaluat pozitiv pentru virusul Zika în Statele Unite și Districtul Columbia. Aceste femei fac parte din Registrul de sarcină din SUA Zika, format recent de CDC pentru a monitoriza femeile însărcinate cu Zika și sugarii lor.

„Urmăm femeile în timpul și după sarcină, precum și la sugari care supraviețuiesc”, a spus dr. McQuiston. „Nu știm efectele pe termen lung ale făturilor care supraviețuiesc virusului. S -ar putea să existe efecte cognitive sau alte întârzieri de dezvoltare. Nu știm. Mai este nevoie de multe cercetări. ”

La 27 iulie 2016, au fost raportate 1.658 de cazuri de Zika în Statele Unite continentale și Hawaii; Niciunul dintre acestea nu a fost rezultatul răspândirii locale de țânțari, cu mai puțin de 20 credeți a fi rezultatul transmiterii sexuale și unul ca urmare a unei expuneri de laborator. Cu toate acestea, în teritoriile SUA, numerele spun o altă poveste. În urma acestei scrieri, Puerto Rico are 4.699 de cazuri achiziționate local.

„Avem echipe pe teren în întreaga lume ca parte a eforturilor noastre de educație și prevenire”, a spus dr. McQuiston. „În Puerto Rico, distribuim kituri de prevenire Zika, inclusiv respingătoare de țânțari și alte instrumente de prevenire. Asigurarea că femeile pot evita sarcina dacă doriți este, de asemenea, importantă. ” CDC recomandă bărbaților care călătoresc și sunt expuși virusului să folosească prezervative sau să se abțină de la sex timp de șase luni. Virusul poate trăi în material seminal luni întregi.

Femeile care sunt însărcinate sunt avertizate să nu călătorească în zonele infectate cu Zika. Ca precauție, femeile cu vârsta purtătoare de copii li se recomandă să aștepte opt săptămâni înainte de a încerca să rămână însărcinate după ce au călătorit într-o țară infectată de Zika.

În 2015, au avut loc mari epidemii ale virusului Zika în Brazilia, America Centrală, unele Insule Caraibe și America de Sud. În februarie 2016, 34 de țări și teritorii au transmiterea activă a virusului Zika, ceea ce poate provoca simptome de febră, dureri ale corpului și ochi roșii. În mod obișnuit, mulți oameni nu se îmbolnăvesc și s -ar putea să nu -și dea seama că au fost infectați.

„Știm despre Zika de mult timp”, a spus dr. McQuiston. „A fost identificat pentru prima dată în anii 40 în Uganda, dar infecțiile umane au fost rareori raportate. Cu epidemia recentă și mult mai multe cazuri de studiat, acum vedem că defectele de naștere devastatoare pot fi un posibil rezultat al infecției cu Zika în timpul sarcinii. ”

Dr. McQuiston a reiterat că nu avem dovezi de virus Zika aici în Statele Unite, dar acest lucru se poate schimba pe măsură ce vara progresează și pe măsură ce informațiile se întorc din cele două cazuri discutabile din Utah și Florida.

„Pregătirea este esențială”, a adăugat dr. McQuiston. „Avem norocul că am avut timp să ne pregătim pentru o posibilă introducere a Zika în S.U.A. Am lucrat îndeaproapeH guvernele de stat și locale în timp ce pregătesc planuri de reacție locală. Infrastructura este în vigoare. Acum ar trebui să vedem situația îndeaproape. ”

Pentru a afla multe mai multe despre Convenția anuală AVMA, consultați www.avmaconvention.org. Pentru mai multe informații despre oportunitățile media la Convenția AVMA și pentru a vă înregistra ca participant la presă, contactați Michael San Filippo, specialist în relații cu mass-media AVMA, la 847-285-6687 (Office), 847-732-6194 (Cell) Ormsanfilippo @avma.org. Membrii mass -media ar trebui să se înregistreze la AVMA înainte de convenție pentru a -și valida acreditările de presă și pentru a garanta că ecusoanele și materialele lor de presă sunt gata pentru ei la sosire. Înregistrarea pentru presă este gratuită.

# # #

AVMA, fondată în 1863, este una dintre cele mai vechi și mai mari organizații medicale veterinare din lume, cu mult mai mult de 88.000 de medici veterinari membri din întreaga lume angajați într -o largă varietate de activități profesionale și dedicate artei și științei medicinei veterinare.