Cum să mențineți dinții pisicii dvs. sănătoase

Boala dentară este cea mai des diagnosticată problemă de sănătate și sănătate pentru pisici. Potrivit American Veterinary Dental Society, un uimitor 70 la sută dintre pisici prezintă indicii ale bolii orale până la vârsta de 3 ani.

Ce este boala dentară?

Dintii normali trebuie să fie albi sau doar un pic galbeni. Gingiile trebuie să fie roz deschis, precum și netede (cu excepția raselor cu gingii pigmentate). Boala orală începe cu o dezvoltare a plăcii, precum și cu tartrul în gura pisicii tale. Fără îngrijire preventivă adecvată, precum și terapeutică, placa, precum și acumularea de tartru duce la o boală parodontală, care se manifestă în roșu și/sau inflamat, precum și gingii fragede, respirație slabă, precum și sângerare. Când gingiile sunt umflate, ele pot fi agonizante – o politică excelentă de degetul mare este că, dacă apare ca și cum ar fi dureros, cel mai probabil este. Pisicile sunt maeștri în ascunderea durerii – atunci când aveți îndoieli, presupuneți că felina dvs. se confruntă cu cel puțin un disconfort.

Inflamarea, precum și infecția legată de boala parodontală pot provoca deteriorare altor organe, cum ar fi inima, rinichiul, precum și ficatul, precum și provoacă alte probleme severe de sănătate și sănătate. De asemenea, boala dentară poate fi un semn al tulburărilor de sistem imunitar.

Periajul dinților pisicii dvs. este cea mai eficientă metodă de a opri boala dentară

Și înainte de a afirma „felina mea nu m -ar lăsa niciodată să -i curăț dinții”, credeți din nou. În mod ideal, vă folosiți felina pentru a -și curăța dinții atunci când este un pisoi, cu toate acestea, cu un pic de răbdare, precum și persistență, chiar și pisicile mai în vârstă vor accepta să -și periem dinții. Am început Allegra, precum și Ruby într -un program de periaj de rutină la vârsta de 2 peria.

Folosiți doar pastele de dinți produse. Folosim C.E.T. Pasta de dinți aromată de păsări de curte, precum și o periuță de dinți pediatrică. Am început să folosesc o pisică produsă de periuță de dinți, totuși am descoperit că pediatrul curat funcționează mult mai bine pentru noi.

Tratamente dentare

Singurele tratamente dentare pe care le sugerez sunt C.E.T. Igiena orală enzimatică mestecă pentru pisici. Sunt disponibile în păsări de curte, precum și arome de pește. Enzimele din aceste tratamente sunt menite să minimizeze dezvoltarea tartarului, precum și a plăcii. Componentele nu sunt cele mai mari, dar nici nu sunt oribile.

Alimentele uscate, precum și tratamentele stomatologice crocante nu curăță dinții sau nu opresc boala dentară

Mitul potrivit căruia mâncarea uscată menține dinții pisicilor dvs. este curat este unul care pur și simplu nu va muri. Dacă acest lucru ar fi adevărat, medicii stomatologi ne -ar spune să mestecăm covrigi dificili! O mulțime de pisici nu își mestecă Kibble -ul suficient pentru orice tip de acțiune de răzuire care este teoria din spatele acestui mit pentru a da lovitura. Ce bit fac mestecat se spulbește în bucăți mici. Unii producători de produse alimentare pentru animale de companie oferă o „dietă stomatologică” care este formată din kibble de dimensiuni mai mari decât tipice pentru a motiva mestecarea, cu toate acestea, în anii mei, la practicile veterinare, am văzut o mulțime de pisici înghitând chiar și acele piese de dimensiuni mai mari. În plus, mâncarea uscată lasă un reziduu de carbohidrați în gura pisicii, care încurajează cu adevărat creșterea tartarului, precum și a plăcii.

Oasele cu carne crudă pot ajuta la eliminarea plăcii

Spre deosebire de mestecarea pe Kibble uscată, mestecarea pe oasele crude, cărnoase, poate ajuta la eliminarea plăcii. Nu oferiți niciodată oase gătite pisicii dvs., acestea sunt fragile, precum și pot împărți, precum și locurile în intestinele pisicii dvs. Gâtul brut de păsări de curte sunt o alegere de dimensiuni excelente pentru pisici. Voi fi sincer, totuși, am încercat -o când cu Allegra, precum și Ruby, precum și am descoperit că, deși hrănesc crud, oasele mi -au depășit nivelul de confort. Femeile erau interesate, însă nu le -a interesat să tragă oasele grase din jurul casei. Allegra a stabilit diaree din carnea bogată, grasă, care a fost conectată la gât. Așadar, deși aceasta poate fi o opțiune excelentă pentru mulți părinți feline, nu este doar pentru mine.

Clătite orale, precum și aditivi de apă

Clătirile sau gelurile orale nu vor gestiona placa singure, precum și nu sunt un substitut pentru periaj. Dacă nu puteți aplica opțiunea direct pe gingiile pisicii, concentrația nu va fi suficient de mare pentru a fi eficientă. De asemenea, dacă puteți aplica o clătire sau gel în gura pisicii dvs., de ce să nu -și curățați dinții în schimb?

Formula de dezvoltare a sănătății parodontale EFAC și a sănătății

EFAC este un produs care m -a șocat cu eficacitatea sa. Aceste capace de gel constau dintr -un amestec proprietar al complexului de acid gras esterificat, care s -a dovedit a avea un impact pozitiv asupra sănătății gingiilor. Nu există o mulțime de studii convingătoare, cu toate acestea, după ce am folosit -o pentru Allegra timp de câteva săptămâni, văd o îmbunătățire într -o zonă de probleme pe gingiile ei, așa că o voi folosi. Sunt simple de utilizat: deschideți doar capsula softgel, capturați conținutul pe deget, precum și aplicați -le pe gingiile pisicii. Singurul dezavantaj: mirosul acestor capsule este absolut atrociounullnullnull