AAFP Releases new Feline Vaccination guidelines

The American association of Feline practitioners updated its vaccination guidelines, previously issued in 2006.  Previous guidelines split vaccines into core as well as non-core vaccines as well as suggested that vaccination protocols should be tailored Pentru sănătatea și sănătatea pisicii private, precum și stilul de viață. De asemenea, liniile directoare au abordat îngrijorările cu privire la sarcomele locului de injecție declanșate de vaccinuri.

Am fost fericit să văd că noile orientări sunt și mai conservatoare. Aceștia ajută medicii veterinari să aleagă rutine de vaccinare adecvate pentru pacienții lor feline pe baza evaluării pericolului. Sugestiile depind de datele publicate pe cât posibil, pe lângă consensul unui grup multidisciplinar de profesioniști în imunologie, boli contagioase, medicină interioară, precum și practică clinică.

O surpriză pentru mine a fost că vaccinul împotriva rabiei nu mai este gândit la un vaccin de bază. Vaccinurile de bază sunt sugerate pentru toate pisicile, vaccinurile non-core ar trebui să fie sugerate pe baza unei evaluări private de risc/beneficii. Desigur, vaccinurile împotriva rabiei sunt necesare în mod legal de multe jurisdicții, precum și în timp ce unii medici veterinari vor oferi o renunțare la pisici cu probleme specifice de sănătate și wellness, extrem de puțini specifică recunoscând în mod legal aceste renunțări.

Noile orientări conțin, de asemenea, unele modificări la locul sugerat de administrare a vaccinului. Aceștia sugerează că vaccinurile sunt administrate și mai mici pe picior decât au sugerat anterior pentru a facilita tratamentul posibilelor sarcome de injecție. Cel mai tipic tratament pentru aceste tumori este tratamentul chirurgical agresiv, precum și adesea amputația. Imaginea de mai jos arată noile site -uri de injecție sugerate (verde), precum și zonele care trebuie evitate (roșu).

De asemenea, liniile directoare abordează protocoalele de vaccinare pentru pisicile de adăpost, crescătorii, precum și pisicile de cartier.

Din păcate, la fel de bine, multe pisici sunt încă excesiv de vaccinate, deoarece, de asemenea, mulți medici veterinari, precum și tutorii feline, încă cred că sunt „fotografii” anuale. Dovezi convingătoare implică vaccinurile în declanșarea diferitelor tulburări cronice mediate imunitar, precum și alte tulburări cronice (vaccinoză). Dacă felina dvs. este în continuare vaccinuri anuale, vă doresc să discutați despre noile orientări cu medicul veterinar sau să descoperiți unul care respectă aceste orientări, precum și metode medicamentoase individualizate, mai degrabă decât să adopte o singură dimensiune.

Pentru a verifica raportul complet al grupului de consultanță pentru vaccinarea felină AAFP din 2013, consultați site -ul AAFP.

Regele Ingrid

De asemenea, poate vă place:
AAFP lansează noi orientări pentru administrarea de hipertiroidism felin

Noile orientări privind vaccinarea felină se concentrează pe evaluarea riscului privat-beneficiu

Vaccinarea cu disemper felin: va beneficia de re-vaccinare?

«Eu, la fel de bine, la fel de bine ca și câștigătorul de alimente pentru conserve
Amintiți -vă de mine joi: aprindeți o lumânare pentru un animal de companie »

101 Comentarii cu privire la AAFP lansează noi orientări privind vaccinarea felină

Steve spune:

17 noiembrie 2016 la 20:43

Având în vedere că pisicile sunt mult mai frecvent infectate cu rabia decât câinii, că boala este aproape întotdeauna fatală, cel puțin în orice tip de animal care stabilește simptome clinice, precum și că se răspândește cu ușurință oamenilor la care este, de asemenea, aproape 100 % fatal, care nu vaccina pisicile pentru rabie în rutina de 1 an de 3 ani de rutină este incredibil de nechibzuită.

Răspuns

Athena spune:

30 august 2014 la 23:26

Totul este înspăimântător pentru mine. Am pierdut o pisoi la cancer acum câțiva ani, cu toate acestea nu înțeleg dacă a fost legat de site-ul de vaccinare.

Am o felină de sex masculin de 9 ani, care se transformă într-un demon la biroul veterinarului, din teroare. Am încercat să fac lucrurile mai puțin stresante pentru el, însă nimic nu pare să funcționeze. L -am luat pentru un control când un an pentru cea mai mare parte a vieții sale, însă, de mulți ani, veterinarul l -am luat să -l atingă extrem de puțin, astfel încât să nu se supere. Anul trecut am decis să-l fac complet verificat, Blookwork, precum și toate, din moment ce trecuse atât de mult de când a făcut asta. Au trebuit să folosească mănuși, precum și să -l sedeze pentru a atrage chiar sângele pentru teste! Am folosit un spray de feromoni în furnizorul său înainte de a pleca de acasă, precum și a fost vizibil mai calm decât tipic când am intrat în sala de examinare. Dar, de îndată ce străinii au intrat, precum și au încercat să -l atingă, a izbucnit. Nu înțeleg ce să fac! Îmi doresc să existe un veterinar care a făcut apeluri de casă unde locuiesc. Nu există, așa că trebuie să -l înspăimânt luându -l în altă parte. Aveți vreun tip de recomandări?

Răspuns

Ingrid spune:

31 august 2014 la 7:05 AM

Poate doriți să inspectați cu veterinarul dvs. pentru a vedea dacă s -ar gândi să facă un apel la domiciliu, chiar dacă nu este ceva ce fac în mod normal.

Răspuns

Mary ia măsuri legale împotriva:

31 august 2014 la 10:46 AM

Veterinarul meu va face acasă necesită eutanasie, așa că întrebarea despre casă necesită îngrijiri de urgență este o idee grozavă. Ca lasnullnull