Hipertensiunea arterială hipertensiune arterială la pisici

, termenul medical pentru tensiunea arterială ridicată, este de obicei observată la pisicile mai vechi și este cel mai de obicei secundar unei boli deja existente, cum ar fi insuficiența renală, bolile de inimă sau hipertiroidismul. Diagnosticul și tratamentul precis sunt importante pentru a preveni consecințele grave.

Simptome

Presiunea arterială ridicată este cunoscută sub numele de ucigașul tăcut, deoarece, de la sine, nu are simptome. Tensiunea arterială ridicată provoacă uzură asupra inimii și a rinichilor. Poate determina scurgerea și ruperea vaselor mici de sânge. Dacă acest lucru se întâmplă în ochi, poate duce la orbire. Dacă se întâmplă în creier, poate duce la un accident vascular cerebral.

Diagnostic

Obținerea unei măsuri precise a tensiunii arteriale pe pisici poate fi dificilă. Majoritatea pisicilor sunt stresate atunci când verifică veterinarul, iar stresul crește tensiunea arterială. Există chiar și un nume pentru acest medicament uman: „Sindromul de haină albă”. Acesta este un fenomen în care pacienții prezintă tensiune arterială crescută într -un cadru clinic, dar nu în alte setări, și se aplică și pisicilor.

Tensiunea arterială la pisici este măsurată la fel cum este măsurată la om: cu o manșetă gonflabilă și un dispozitiv de ascultare cu ultrasunete numit Doppler. Pentru a minimiza stresul în timpul acestui test non-invaziv, ajută dacă se face într-o cameră liniștită, departe de câinii lătrat și alte zgomote. De obicei, faptul că a avea un paznic al pisicii poate ajuta la calmarea pisicii. Veterinarul va lua mai multe lecturi, pentru a exclude cât mai mult posibil efectul stratului alb menționat mai sus.

Dacă tensiunea arterială este constant ridicată după ce a luat mai multe măsurători, vor fi necesare teste suplimentare, inclusiv, cel puțin, o număr de sânge complet, chimia sângelui și analiza urinară.

Factori de risc

Pisicile care au una sau mai multe dintre următoarele condiții sunt expuse riscului de tensiune arterială crescută:

Hipertiroidism

Insuficiență renală cronică și alte boli renale

Diabet

Tratament

Decizia dacă tratarea hipertensiunii arteriale ar trebui să se bazeze pe citiri fiabile și repetabile ale tensiunii arteriale și va fi influențată de orice boală concomitentă. Veterinarii trebuie să ia în considerare temperamentul și nivelul de anxietate al pisicii atunci când interpretează rezultatele tensiunii arteriale. Pisicile normale au de obicei tensiune arterială crescută tranzitorie din cauza stresului de a fi la veterinar și la examen în sine. Decizia de tratament va depinde, de asemenea, de factorii de risc ai unei pisici individuale.

Tratamentul va viza mai întâi boala de bază. Medicamentele care pot exacerba hipertensiunea arterială, cum ar fi steroizii, vor trebui eliminate sau reduse. Ar trebui evitată de sodiu excesiv în dietă, dar o dietă scăzută cu sare nu este neapărat indicată. Menținerea nivelului normal de potasiu este importantă, iar o dietă scăzută de sare poate duce la pierderea de potasiu fără efecte utile asupra tensiunii arteriale.

Dacă este indicat tratamentul, tipul de medicament utilizat va depinde de diagnosticul general. Scopul tratamentului este de a reduce tensiunea arterială într -un interval care minimizează deteriorarea organelor. Odată ce tensiunea arterială este controlată, aceasta trebuie verificată la fiecare trei luni.

Pisicile într -o criză hipertensivă (simptome neurologice severe sau orbire bruscă la debut) vor avea nevoie de tratament de urgență și vor necesita, de obicei, spitalizare și monitorizare atentă. Prognosticul pentru aceste pisici este variabil. Unele pisici cu orbire bruscă de debut vor recupera o parte din viziunea lor pierdută dacă tratamentul este inițiat destul de curând.

Asociația Americană a Practicanților Feline recomandă monitorizarea tensiunii arteriale ca parte a unui examen bi-anual de CAT, în mod obișnuit, în ghidurile lor de îngrijire superioară.

Photo Flickr Creative Commons

Regele Ingrid

Cuprins
Simptome
Diagnostic
Factori de risc
Tratament

S-ar putea sa-ti placa si:
Studiul Fundației Animale Morris ajută pisicile cu cheaguri de sânge

Testul de sânge Probnt poate descoperi boli de inimă din timp

Banca de sânge felină economisește vieți

«MEWS și NIPS: Proiectul de recensământ de trei ani vrea să numere toate pisicile din Washington D.C.
Hauspanter Tripod Cat Lounge de Primetime Petz »

44 de comentarii cu privire la tensiunea arterială ridicată la pisici

Angela Gosselin spune:

27 iulie 2018 la 14:10

Ingrid, sunt atât de recunoscător pentru citirea articolului tău! Am observat că vederea ochiului nostru Phoebe nu este la fel de ascuțită pe cât era. 11 ani de împărtășire a vieții noastre împreună, observ schimbări în activitățile ei, cum ar fi matepping sau salturi judecate greșit. Mai ales noaptea sau mai întunecat în camera în care se află. Munca ei fizică, de sânge și urină s -au întors bine. Și -a curățat dinții și câțiva dinți au tras. Voi face o appt pentru a -i lua BP -ul. M -am uitat prin înregistrările ei și nu văd nimic despre BP. Nu pot să cred că nu m -am gândit niciodată să întreb sau dacă am presupus că o fac ca parte a fizicului ei. Vă mulțumim pentru informații și pentru cititorii dvs. minunați pentru a comenta poveștile personale. Fusese un deschizător de ochi

Răspuns

Ingrid spune:

27 iulie 2018 la 16:36

Sunt recunoscător că informațiile sunt valoroase pentru dvs., Angela. Sper că totul se dovedește a fi normal cu BP -ul lui Phoebe, iar ceea ce vedeți sunt doar îmbătrânirea normalănullnull