Întrebați veterinarul cu Dr. Kris: Dr. Kris răspunde la întrebările lui March

În februarie, am lansat noul nostru segment „Cereți veterinarul cu Dr. Kris”. O dată pe lună, vom posta un memento pentru a vă posta întrebările pentru Dr. Kris. El va răspunde la fel de mulți dintre ei în fiecare lună și îi voi publica răspunsurile într -o postare ulterioară.

Dr. Kristopher Chandroo este medic veterinar, om de știință, fotograf, susținător de bunăstare a animalelor și creator al stresului pentru succes (STS): Ghidul vital pentru medicarea pisicii tale feisty, morocăoase sau reticente. Dr. Kris dorește ca pisicile tale să aibă douăzeci de ani. și numărând! Și vrea să le ofere medicamente și terapie într -un mod care respectă legătura dintre pisică și om.

Iată răspunsurile Dr. Kris la unele dintre întrebările dvs. adresate în martie. Dacă întrebarea dvs. nu a primit răspuns aici, dr. Kris le va răspunde pe propriul său site web, în ​​viitor. Abonați -vă la actualizările sale, astfel încât să fiți notificați la publicarea răspunsurilor.

Pisica defectată în afara cutiei de gunoi

Logodnicul meu vrea să scape de pisica mea de 17 ani Ruford, în vârstă de 17 ani, pentru că a recurs la defecarea lângă ușa „Peștera lui Omul”. Am avut Ruford de 12 ani, deoarece m -am adaptat doar la viață. Veterinarul a condus întreaga gamă de teste atunci când a avut diaree și totul a fost negativ și normal. Concluzia a fost IBS, iar el ia probiotice cu tratamentul său de conserve noaptea. El bea bine și mănâncă mai bine acum. Chiar joacă mai mult cu celelalte 2 pisici (femei). El se agață de mine când ajung acasă de la serviciu (mai ales dacă mă doare) și rămâne cu mine. Îmi place Ruford și mă lupt pentru a -l ține în ciuda prostiei sale la ușa peșterii bărbatului. (El va folosi uneori cățelușul Bella pentru a face cocoș, dar el folosește întotdeauna doar cutia de gunoi pentru a face pipi.) Vă rugăm să ne ajutați! Ruford este special și vreau să -l păstrez până când este timpul lui … (Julie Blaskie)

Dr. Kris:

Bună Julie!

Să vorbim despre pisica ta. Apoi despre logodnicul tău.

Avem 3 lucruri de remediat.

De multe ori pisicile noastre ascund ceea ce se întâmplă în interior. Își ascund problemele.

Ei fac lucruri pe care nu le înțelegem și ascund lucrurile tot timpul.

Dar nu Ruford. El vă spune care este problema. Vorbește în termeni clare și o spune foarte tare.

El a făcut pipi în cutie, dar poops în afara ei. Dar el va păcăli pe tampoanele de cățeluși.

Cum este un pipi de pisică în cutie este diferit de modul în care se aprind în cutie. Presiunea asupra spatelui, șoldurilor, picioarelor și picioarelor sunt diferite atunci când se aprind.

Când aveți o pisică de 17 ani, acel pipi este în cutie, dar nu caca, este de obicei pentru că doare când se aprind în cutie. Sunt artritice și evită cutia de gunoi.

Nu trebuie să se încadreze. Nu trebuie să urle sau să plângă de durere. Nu contează dacă s -au aruncat în cutie chiar înainte și acum nu. Nu contează dacă radiografiile lor arată normal. Încă vor mânca și vor bea și vor fi artritici. Încă pot avea personalitatea lor normală și pot fi artritice sau dureroase. Ei încă mai pot călca în cutie în zilele lor mai bune, dar uită -te să -și piardă în altă parte în zilele lor proaste.

Nu ați menționat ce tip de durere aveți Julie, dar nu trebuie. Poate că este fizic, poate este altceva. Nu trebuie să știu care este.

Dar știi zilele alea când te rănești?

Oricine are dureri cronice știe cum este.

Este posibil ca alți oameni să nu aibă un indiciu în funcție de modul în care priviți la exterior. Dar știi ce simți în interior. Și nu au idee ce este nevoie doar pentru a continua. Doar pentru a rămâne funcționând la exterior. Când interiorul tău este pe foc.

Deci trebuie să te uiți la 3 lucruri.

A) Evaluează -ți pisica pentru artrită și tratează -o.

B) inversarea aversiunii cutiei de gunoi (este ceea ce se întâmplă atunci când nu le mai place cutia).

C) Ajută logodnicul.

Ce am spus despre pisici mai devreme? De multe ori pisicile noastre ascund ceea ce se întâmplă în interior. Își ascund problemele. Ei fac lucruri pe care nu le înțelegem.

Ei bine, noi băieții suntem la fel.

„Scapă de pisică” ar putea însemna:

„Mă simt lipsit de respect că pisica este @# $# lângă locul meu preferat din casă”.
„Întotdeauna vă spun că există o poop aici, dar nu faceți nimic în acest sens”.
“Cred că o face în ciuda – pisica nu -mi place și este și casa mea”
„Am avut o pisică care a făcut asta o dată și a avut o boală proastă sau nu am putut să o rezolv singur, așa că nu vreau să merg chiar acolo”.

Nu este nimic în neregulă în a simți așa.

Dar acestea sunt răspunsuri emoționale și nu răspunsuri tehnice.

Așadar, i -ai putea spune că Ruford este artritic și că are aversiune cu cutie de gunoi, dar s -ar putea să nu răspundă la asta. Acestea sunt doar motivele tehnice pentru care el se prăbușește în afara peșterii omului.

Dar i -ai putea spune despre oamenii care nu te înțeleg atunci când te doare. Lumea poate fi foarte nepăsătoare pentru persoanele cu durere cronică. „De ce nu treci doar”, pot spune oamenii. „Pur și simplu trageți -vă bootstraps și dacă încercați doar să aveți putere de voință, veți îmbunătăți”.

Nu funcționează așa, nu -i așa?

Ruford este același. Nu poate doar să -și ridice cizmele și să -l îmbunătățească.nullnull