Vă permiteți să strălucească adevăratul tău sine?

de Malissa Conti-Diener CA, MMT
28 februarie 2020
Cu toții vrem să ne încadrăm, este natura umană. Adevărul este că majoritatea dintre noi nu ne simțim întotdeauna „plăcuți” de toată lumea din jurul nostru și este în regulă. Groomerii în ansamblu sunt oameni mari, îngrijitori, grijulii.

De ce suntem preocupați, adesea din greșeală, dacă suntem savurați, apreciați și respectați de cei din jurul nostru? Ne răsucim și ne întoarcem la capriciile altora, în speranța de a mulțumi pe toți, cel puțin pe noi înșine. Cu toții încercăm să facem și să spunem lucrurile corecte, astfel încât să ne place.

Opriți -vă și gândiți -vă la asta, cât de mult contează alte opinii despre voi? În această lume a rețelelor de socializare îi place, concurența pentru acea endorfină – graba plină de a ști că faci parte dintr -o mulțime sau trib poate deveni o afecțiune. Dacă te ții din nou să fii sinele tău autentic, adevărat, îți faci sufletul blând un diserviciu.

Când formăm grupuri sociale, aprobarea altora devine o prioritate maximă și dictează multe dintre acțiunile noastre. La un moment dat sau altul am căzut cu toții în capcanele „apartenenței”. De fapt, nu este nimic în neregulă cu a -ți găsi tribul și a vibra cu ei! A avea prieteni, cunoscuți de familie și sociali face parte dintr -o carieră și viață bine elastică. Dar trebuie să avem precauție. Vedeți, investindu -ne prea pe deplin în modul în care ceilalți ne percep ne pot avea consecințe extreme.

Oamenii care caută frecvent atenția și lauda altora caută o validare externă a lor înșiși. Vor ceva în afara lor care să le considere demne, capabile și bune. De obicei, acest lucru se datorează faptului că, în centrul lor, sunt plini de auto -îndoire. Deci, fac tot ce pot pentru a crește feedback -ul pozitiv și pentru a elimina feedback -ul negativ. Își micșorează propria unicitate pentru a se amesteca în mulțime.
Reclame

Dar iată problema cu acest mod de a gândi: atunci când acționăm în așa fel încât să elimine criticile negative, eliminăm și multe, multe stiluri de viață, acțiuni și direcții posibile de pe tărâmul nostru de posibilitate. Devenim sclavi la ceea ce credem că alții vor aproba. Ne ascundem lumina de lume și funcționăm de frică, nu de dragoste.

Aceasta este o tragedie! În cadrul tuturor, există numeroase lucruri pe care le -am dori cu adevărat, profund, am putea face, dar marea majoritate dintre noi nu facem aceste lucruri pentru că suntem îngrijorați de ceea ce vor spune sau gândi ceilalți. În sfârșit, ne sacrificăm pe noi înșine și visele noastre pentru a încerca să -i potolească pe cei din jurul nostru.

Mai mult, în studiile de cercetare psihologică a fost bine documentat în studiile de cercetare psihologică că anxietatea socială se corelează direct cu o dorință exagerată de a crește validarea de la ceilalți și de a scădea criticile. Acest lucru înseamnă că, cu cât vă pasă mai mult de modul în care vor reacționa ceilalți la ceea ce faceți, cu atât este mai probabil să fiți nemulțumiți social și incomod. În loc să suferim aceste consecințe, ar trebui să adoptăm o atitudine diferită.

Ce s -ar întâmpla dacă ne -am iubi suficient pentru a ne arăta adevăratul nostru?

Grija prea mult de ceea ce cred alții despre tine înăbușește capacitatea ta de a -ți asuma riscuri și de a vă perturba satisfacția socială. Lucrul amuzant este – indiferent dacă investim energie pentru a face alții ca noi sau nu, vor exista întotdeauna oameni care nu. O să -i lași pe cei care nu le place să -ți permită să te respecți suficient pentru a -ți ascunde talentele și visele unice?

Istoria ne -a arătat că mulți care s -au îndrăgostit, încă nu au fost iubiți de toți. Oamenii pot găsi întotdeauna un motiv pentru a nu vă place, dacă asta caută. Trebuie să înțelegem că nu putem absorbi acel proces de gândire negativă de la acei oameni.

Grija prea mult de ceea ce cred ceilalți înăbușiți -vă capacitatea de a -și asuma riscuri. Asumarea riscurilor fac parte din creștere; Creștere în afaceri, în prietenii și în viață. Dacă nu creștem, rămânem blocați în propriul nostru mușchi și mire. Nu oferiți altora această putere de a vă controla capacitatea de a evolua și de a crește.

Este mult mai ușor să facem acest lucru decât să ne pierdem viața, permițând defecțiunilor să ne dicteze acțiunile. De asemenea, a fi neplăcut de oameni este de fapt un semn că faci ceva demn.

Să te ridici pentru ceea ce crezi nu este perturbarea socială. Vocarea opiniei tale și a sta pe propriile convingeri este o parte importantă a devenind o persoană întreagă și echilibrată.

Când imitați pur și simplu valorile companiei, prietenilor sau situației dvs. actuale, părerea dvs. nu mai este a voastră. Dacă sunteți de acord cu tot și cu toți cei din jurul vostru, este timpul să găsiți câteva locuri noi de descoperit; Câteva cărți noi; Câteva lecții noi. Când ajungi să fii cel mai mare pește din iaz, este timpul să găsești un iaz nou și să crești de acolo.

În schimb, a fi suficient de curajos pentru a „face lucrurile tale”, stai după valorile tale și trăiește -ți propriul stil de viață (chiar dacă nu este popular) este împuternicit, deoarece dezvolți o identitate puternică. Treptat, devii mulțumit și încrezător în propria piele.

Când prioritatea dvs. principală este să câștigați aprobarea tuturor, invitați oamenii să se împrietenească cu o coajă. Ați dezvoltat o fațadă Dnullnull