Cauze de respirație urâtă la animale

AddThis Sharing Buttonsshare la FacebookFaceBookFaceBookShare la TwittertwittertwitterShare la PinterestpinterestPinterestshare la MoreAddHismore6

Respirația urâtă la câini și pisici este una dintre observațiile mult mai frecvente pe care le fac Gardienii de animale și o întrebare de obicei pusă medicilor veterinari. Există numeroase cauze posibile de respirație urâtă, de la diete sărace și sănătate digestivă, la infecții sinusale/respiratorii și numeroase boli metabolice, cum ar fi bolile renale sau renale. Cu toate acestea, de departe cea mai frecventă cauză de respirație urâtă la câini și pisici este prezența bolii parodontale și a gingiilor. Boala parodontală este într -adevăr epidemică la câinii și pisicile adulte, afectând într -o oarecare măsură practic 90 la sută dintre animalele de companie adulte. Simptomele pot include nu numai un miros prost al gurii, ci și excesiv de drool, dificultăți de mestecare a alimentelor sau chiar pierderea ulterioară în greutate.

În unele cazuri, o rădăcină de dinți infectată poate duce la umflare pe o parte a feței animalului tău de companie. Dacă animalele tale vă permit, priviți în gura lor, în special la dinții din spate. Puteți observa o acumulare semnificativă de placă dentară sau tartru și gingii umflate sau roșii. Nu numai că boala parodontală are ca rezultat o pierdere incomodă a gurii și a dinților, dar riscul sporit de infecții cronice în gură potențial răspândit în alte zone ale corpului, inclusiv plămâni, rinichi, ficat și inimă.

De multe ori când aceste simptome sunt prezente, este necesară o scalare dentară cu ultrasunete inițială (realizată sub anestezie) pentru a aborda o astfel de patologie a dinților și a gingiilor. Cu toate acestea, dacă tutorii de animale încep cu îngrijirea dentară acasă, când animalele sunt cățeluși sau pisoi și, cu siguranță, după o scalare cu ultrasunete, pot ajuta enorm pentru a evita problemele viitoare de sănătate.

Produse grozave precum C.E.T. Pasta de dinți enzimatică, C.E.T. Clătirea și serviciul de curățare orală Nolvadent poate ajuta la un rol activ în îngrijirea și sănătatea dentară a unui animal de companie. Pagina enzimatică de dinți a lui C.E.T include două enzime care nu numai că evită acumularea plăcii, dar pot digera cea mai bună placa din dinți atunci când sunt utilizate în mod regulat. C.E.T. pe bază de clorhexidină. Clătirea orală poate ajuta la calmarea inflamației gingiei și poate ucide bacteriile dăunătoare implicate în acumularea plăcii și boala parodontală progresivă. Indiferent de produsul stomatologic sau grupul de produse utilizate, nu pot tensiona suficient semnificația pentru gardienii animalelor să fie implicate activ și frecvent în îngrijirea dentară pe termen lung a animalelor de companie.

Dentar