Hipertiroidismul în pisici

Addthis Sharing Buttonsshare la FacebookFaceBookFaceBookShare la TwittertwittertwitterShare la PinterestpinterestPinterestshare la MoreAddHismore22

Numeroasele tulburări hormonale comune observate la pisici astăzi este o glandă tiroidă hiperactivă cunoscută sub numele de hipertiroidism. Deși a fost caracterizată și identificată recent ca o boală la pisici în 1979 la Centrul Medical Animal din New York, incidența acestei tulburări s -a extins extraordinar în ultimele trei decenii. Deși este de obicei o boală a pisicilor cu vârsta peste zece ani, identificăm acum această tulburare la pisicile mai tinere și mai tinere din cauza testării mult mai precise, inclusiv măsurarea atât a nivelului T4, cât și a nivelului tiroidian T4 total liber.

Multă cauză comună a acestui dezechilibru hormonal se datorează unei tumori benigne, dar funcționale a glandelor tiroidiene care duce la o supraproducție a hormonului tiroidian. Argumentul din comunitatea veterinară se bazează pe ceea ce determină dezvoltarea acestei tumori benigne. Cel mai mare consens se bazează pe factori de mediu, incluzând metale potențial contaminante în anumite alimente de pisică din conserve cu șuruburi, la toxinele de mediu în covoare, precum și la vaccinarea excesivă în care imunitatea la multe viruși durează ani de zile până la viața PET.

Ca și în cazul multor tulburări cronice din animalele noastre de companie, se crede că este o reacție autoimună, în care sistemul imunitar reacționează împotriva propriilor țesuturi care duce la dezvoltarea acestei tumori funcționale a glandelor tiroidiene. Simptomele acestei boli includ setea/urinarea îmbunătățită și apetitul cu pierderea în greutate concomitentă în același timp. S -ar putea dezvolta și straturi grase sau matizate, inclusiv vărsare excesivă. Modificările comportamentale includ supraîncălzirea ușoară și gâfâirea, neliniștea, vocalizarea, agresivitatea și chiar modificările practicilor cutiei de gunoi, ceea ce duce la murdărirea casei feline. Dacă este lăsat nediagnosticat, hipertensiunea arterială, se pot dezvolta lensiunea rinichilor și cardiacului ulterior și boala secundară a mușchiului cardiac numit cardiomiopatie.

Opțiunile de tratament includ medicamentele prescrise tapazol sau metimazol generic. 15 până la 20% dintre pisici pot dezvolta efecte secundare asupra acestor medicamente, inclusiv letargie, pierderea poftei de mâncare și vărsături. Un procent mai mic poate dezvolta probleme ale măduvei osoase, insuficienței hepatice și chiar mai puțin frecventă mâncărime intensă a capului și a feței. La aproximativ 20% dintre pisicile tratate cu metimazol, se poate observa creșterea enzimelor renale și, eventual, insuficiență renală viitoare. Acesta este motivul pentru care este atât de esențial pentru pisicile tratate cu medicamente pentru ca această afecțiune să fie monitorizate în mod adecvat prin examene periodice, testarea sângelui și măsurători ale tensiunii arteriale. Și în timp ce îndepărtarea chirurgicală a glandelor tiroidiene a fost o opțiune populară de tratament, aceasta a căzut în cea mai mare parte din vogă din cauza apropierii glandelor paratiroide, precum și a riscului chirurgical la numeroase pisici mai vechi.

Metoda preferată de tratament de către numeroși experți feline include injectarea unui singur bolus de iod radioactiv, care distruge selectiv doar tumora funcțională a glandelor tiroidiene. Multe pisici tolerează destul de bine acest tratament, singurele dezavantaje în opinia mea fiind cheltuiala inițială de la 1200 la 1500 de dolari pentru antrenament înainte de tratament, precum și pisica fiind izolată cel puțin la câteva zile distanță de Guardian în timpul în timpul Perioada de tratament, la cumpărare pentru a evita expunerea radioactivă a familiei Guardian uman.

La fel ca în cazul tuturor celorlalte boli hormonale, recomand întotdeauna o bună suplimentare de vitamine, inclusiv vitachews moi pentru pisici, vetri-dmg, acizi grași, cum ar fi Well Cat sau foarte pure Omega 3, precum și suport hepatic, precum denamarină sau denosil, la achiziție pentru a proteja ficatul împotriva efectelor toxice ale terapiei medicamentoase pe termen lung.

Hipertiroidism