Risc special de rasă: Siamese Cats & Megacolon

Addthis Sharing Buttonsshare la FacebookFaceBookFaceBookShare la TwittertwittertwitterShare la PinterestpinterestPinterestshare la MoreAddhismore13

Constipația este o afecțiune în care un animal fie nu defecă, fie face acest lucru foarte rar; Aceasta provoacă păstrarea fecalelor în colon sau rect. Există multe condiții diferite care pot provoca constipație. Constipația poate duce la o boală cunoscută sub numele de Megacolon. Materialele fecale încep să se construiască la animal, iar corpul nu poate găsi o modalitate de a scăpa de ele. Peste 12 la sută din cazurile de megacolon sunt prezente la pisicile siameze, ceea ce le pune la un risc mai mare decât media pentru această boală.

Dacă este lăsată netratată, constipația poate cauza probleme grave, deoarece masa fecală continuă să afecteze tractul gastrointestinal. Materialul fecal continuă să se usucă și să se usuce până devine extrem de dificil de evacuat. Obstipația apare atunci când pisica nu poate defeca, deoarece colonul a devenit foarte afectat. Acest lucru ar putea duce la megacolon în care colonul este dilatat, împiedicându -și mișcările normale pentru a șterge colonul, deoarece devine oarecum paralizat.

Dacă pisica nu a reușit să evacueze fecalele pentru o perioadă suficientă de timp, pisica poate începe să slăbească, să înceapă să slăbească, să obțină anorexie, să aibă dureri abdominale și vărsături. Dacă pisica ta prezintă aceste simptome, este extrem de important să nu încerci să tratezi singur, ci să aduci pisica la un medic veterinar. Cu cât pisica este mai devreme evaluată și tratată cu atât este mai bine.

Cele mai frecvente medicamente pe bază de rețetă utilizate pentru tratarea pisicilor siameze care dezvoltă megacolon includ un medicament numit lactuloză. Lactuloza este o dizaharidă sintetică (un tip de zahăr), care este defalcată în colon de bacteriile prezente acolo în acid lactic, acetic și formic. Acest lucru crește presiunea osmotică și acidifică materia fecală determinând înmuiarea scaunului prin creșterea conținutului de apă. Lactuloza vine, în general, ca o sticlă de 16 uncii de sirop sau soluție de 10 gm pe lingură (15 ml), este dată de o seringă orală și pentru că este atât de dulce amestecând -o cu mâncare obișnuită, s -ar putea să nu treacă bine și nu este recomandabilă.

În funcție de severitatea constipației, un medic veterinar poate recomanda, de asemenea, un agent pro-kinetic pentru a ajuta la mutarea materialului fecal de-a lungul tractului GI. Medicamentele de alegere din această categorie includ cisapridă și metoclopramidă. Cisaprida funcționează prin promovarea golirii gastrice și creșterea peristaltiei în tract. Metoclopramida crește rezistența contracțiilor gastrice.

Din păcate, nu există o vindecare permanentă pentru Megacolon la pisicile siameze. Nu se știe de ce pisicile siameze par să aibă una dintre cele mai mari prevalențe ale bolii în comparație cu celelalte specii. Proprietarii de animale de companie și medicii veterinari pot lucra împreună pentru a ajuta la controlul simptomelor bolii în cea mai bună capacitate a lor și să permită pisicii să trăiască cât mai mult o viață fericită normală. În plus, dacă aveți întrebări cu privire la medicamentele utilizate pentru a trata megacolon, constipație sau orice altă afecțiune pe care animalul dvs. de companie o suferă de un farmacist 1800peds este de asemenea disponibil și ar fi fericit să vă ajute să vă răspundeți la întrebări.